Sommeren er her!

Sommeren er her. Russetiden, eksamenstiden, jobbstresset er over. Likeledes de fleste avslutninger og samvær med medelever, medstudenter eller kolleger som skal sette punktum før ferien. Nå er det forventninger til månedene fremover. Feriedrømmer skal realiseres, romantikken skal blomstre, skuldrene skal senkes –  endelig får du tid til å gjøre det du har lyst til.

Og midt oppi det hele forstyrrer en del stressfaktorer: Har jeg søkt riktig studium? Vil jeg komme inn? Eller for de voksne: Orker jeg å gå tilbake til jobben etter ferien? Skal jeg søke en ny jobb? Skal jeg gjøre noe helt annet?

Spørsmålene er mange, svarene også. Men husk at du som skal studere, kan omprioritere studievalget innen første juli. Og du som er lei jobben din, kan begynne jobbskifteprosessen nå, og allikevel gjøre endringer selv om det ikke skjer rett etter ferien. Du som står uten jobb, vet at nye jobber dukker opp etter ferien. 

Karriere og livskvalitet henger nøye sammen og en god sommerferie hjelper deg til å få energi og pågangsmot til å gjøre noe aktivt med din situasjon dersom du ikke er tilfreds med den. Bruk sommeren til refleksjon og oppdatering av status, men ikke minst til å lade opp batteriene dine og nyte endelig å ha fri og tid til nettopp ikke å tenke på karriere. 

Ha en solfylt og minnerik sommer!

Med vennlig hilsen
Mette Manus

PS. I august kommer jeg med ny bok på Gyldendal Forlag: Karrierevalg og Livskvalitet.